Ajoharjoittelu

FVWA Speed Dayssa voit osallistua omalla autollasi 1/8-mailin ajoharjoitteluun virallisella ajanotolla.

Voit ilmoittautua ajamaan vasta paikan päällä, mutta kätevimmin se hoituu ilmoittautumalla etukäteen, jolloin ajanottokin on ajan tasalla autosi osalta ennen kuin edes saavut alueelle.

Ilmoittaudu etukäteen tästä linkistä:

Ilmoittautuminen ajoharjoitteluun

Ajoharjoittelun ajoneuvokatsastus, sisältäen ratamaksun = 15 €

Tapahtuman säännöt 1/8 mailin ajoon osallistuville ajoneuvoille:

  • Kuljettajalta vaaditaan voimassa oleva ajokortti
  • Turvavarusteina vähintään ajokypärä, pitkähihainen paita, pikälahkeiset housut (ei nylonia), kokosuojaavat kengät (ei sandaaleja!), ajohanskat ja 3-piste turvavyöt. Alle 12 sekunnin autoissa oltava turvakaaret, sekä korkealaatuinen penkki ja vyöt.
  • Ajoneuvossa vaaditaan toimivat jarrut, kääntyvät etupyörät, renkaat vapaat (nastarenkaat kielletty)
  • Polttoaineena bensiini tai diesel (nitro ja metanoli kielletty)
  • Ajoneuvo ei saa vuotaa mitään nesteitä radalle. Selvästi viritetyille ajoneuvoille vaaditaan öljynkeräysastia koneen alle. Ei ylimääräisiä siivoustaukoja = enemmän ajoaikaa kaikille!
  • Auton sisällä ei saa olla mitään irtonaisia kappaleita, jotka mahdollisen törmäyksen johdosta lähtevät liikkeelle. Mm. akun kiinnitykseen on panostettava.

Ajoneuvoille suoritetaan katsastus ennen ajosuorituksen aloittamista ja kuljettajan on täytettävä vastuuvapaus-lomake katsastuksen yhteydessä.

Ajosuorituksen jälkeen käännyttäessä paluutielle on varottava kanssakilpailijaa, eli oikealla ajanut poistuu ensimmäisenä. Paluutiellä on 20 km/h nopeusrajoitus.

Drive safely, have fun!

Lisätietoja: info@fvwa.fi / FVWA puheenjohtaja Jari Kähkönen, puh. 050-3033866